
وانپلاس نورد ۴ جدیدترین گوشی میانردهی شرکت وانپلاس است که به عنوان اولین گوشی ۵G با بدنهی یکپارچه آلومینیومی معرفی شده است. این گوشی مجهز به چیپست اسنپدراگون ۷+ نسل ۳ است و تا ۱۲ گیگابایت رم پشتیبانی میکند. نورد ۴ دارای دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی در پشت و دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی است. همچنین این گوشی به صفحهنمایش ۶.۷۴ اینچی AMOLED با نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز مجهز شده است. ما در چند روز اخیر وانپلاس نورد ۴ را آزمایش کردیم تا ببینیم در مقایسه با رقبای همرده چگونه عمل میکند.
قیمت وانپلاس نورد ۴ در هند از ۲۹,۹۹۹ روپیه برای مدل پایه با ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی شروع میشود. این گوشی همچنین در دو نسخه دیگر با ۸ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی به قیمت ۳۲,۹۹۹ روپیه و ۱۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی به قیمت ۳۵,۹۹۹ روپیه موجود است.
طراحی وانپلاس نورد ۴: نوستالژی فلزی
ابعاد: ۱۶۲.۶×۷۵×۸ میلیمتر
وزن: ۱۹۹.۵ گرم
رنگها: نقرهای مرکوریال، سبز اوسیس (در این بررسی)، و مشکی ابسیدین میدنایت
وانپلاس نورد ۴ از نظر طراحی و حس لمسی با اکثر گوشیهای امروزی متفاوت است، حتی نسبت به نسخه قبلی خود یعنی وانپلاس نورد ۳. مدتها بود که گوشی با بدنهی فلزی ندیده بودم، و این گوشی مرا به یاد HTC One (M8) انداخت. پنل پشتی دارای رنگ سبز ملایم با یک جزیره دوربین است که با ظاهری شیشهای و پسزمینهای تیرهتر در بالا قرار دارد.
وانپلاس نورد ۴، اسلایدر سهحالتهی هشدار شرکت قرار دارد که به شما امکان میدهد بین سه حالت زنگ، بیصدا و ویبره جابجا شوید، و این یکی از ویژگیهای مورد علاقهی من در این گوشی است. دکمههای تنظیم صدا و پاور هر دو در سمت راست قرار دارند. همچنین، شرکت دو خط آنتن را در هر چهار لبهی گوشی قرار داده است.

در لبه بالایی وانپلاس نورد ۴، یک فرستندهی مادون قرمز (IR) همراه با میکروفون قرار دارد. در پایین گوشی، پورت USB Type-C برای شارژ و انتقال داده، بههمراه اسپیکر و میکروفون قرار گرفته است. گوشی همچنین با یک آداپتور شارژ، کابل USB Type-A به USB Type-C و یک کاور شفاف TPU عرضه میشود.
نرمافزار وانپلاس نورد ۴: نهچندان پریمیوم
نرمافزار: OxygenOS 14.1
نسخه: اندروید ۱۴
آخرین وصله امنیتی: ۵ جولای ۲۰۲۴
OxygenOS 14.1 روی وانپلاس نورد ۴ به خوبی کار میکرد، حتی زمانی که گوشی تحت فشار استفاده مداوم قرار داشت. در حین فرآیند تنظیم اولیه، شرکت به شما پیشنهاد میکند تا برخی ویژگیها را فعال کنید، از جمله “Lock Screen Magazine” که تصویر صفحه قفل را بهصورت تصادفی تغییر میدهد — این ویژگی بارها تصویر صفحه قفل من را عوض میکرد و نتوانستم راهی برای غیرفعالسازی آن هنگام سوایپ به چپ روی صفحه قفل پیدا کنم.
این گوشی چند ویژگی نرمافزاری مبتنی بر هوش مصنوعی نیز ارائه میدهد. یکی از این ویژگیها گزینهی “AI Eraser” در برنامهی گالری است که به شما امکان میدهد افراد و اشیاء دیگر را از تصاویر حذف کنید. این ویژگی پس از دانلود یک افزونهی ۹۰ مگابایتی نسبتاً خوب عمل کرد، اما فقط وقتی که عکسها دارای جزئیات کافی بودند.
برنامه ضبط صدا نیز امکان خلاصهسازی خودکار ضبطها را فراهم میکند، اما طول مشخصی برای فایل لازم است — من این قابلیت را با یک فایل صوتی ۲۰ دقیقهای به زبان انگلیسی آزمایش کردم و بیشتر کلمات با لهجه خنثی شناسایی شدند. ویژگیهای داخلی دیگری نیز وجود دارند که به شما اجازه میدهند متن را از تصاویر استخراج کنید یا ترجمه انجام دهید که این قابلیتها بسیار کاربردی هستند.

در همین حال، گوشی با تعدادی از برنامهها و بازیهای از پیش نصب شده عرضه میشود، از جمله Agoda، Bubble Pop، Fitbit، Tile Match و Word Connect. این برنامهها همانهایی هستند که در وانپلاس نورد CE 4 لایت (بررسی) نیز وجود دارند و کمی ناامیدکننده است که آنها را در گوشیای با قیمت حدود ۳۰,۰۰۰ روپیه ببینیم.
بررسی Xiaomi 14 Civi: بازگشت به خانه
یک برنامه دیگر (App Picks) بهطور خودکار بازیای به نام “Fire at Will” را دانلود کرد و ادعا کرد که من آن را در تاریخ ۲۳ مه پیشخرید کردهام. این فروشگاه برنامه جایگزین همچنین روزانه چند اعلان درباره برنامهها ارسال میکند — این اعلانها را میتوان با فشار طولانی روی آیکون و غیرفعال کردن برنامه، غیرفعال کرد.
از طرف مثبت، وانپلاس اعلام کرده است که نورد ۴ چهار بهروزرسانی سیستمعامل اندروید و شش سال بهروزرسانیهای امنیتی دریافت خواهد کرد. این بدان معناست که این گوشی تعداد مشابهی از بهروزرسانیهای سیستمعامل اندروید را مانند سامسونگ گلکسی A55 و گلکسی A35 (بررسی) دریافت خواهد کرد که در حال حاضر بیشترین دوره پشتیبانی را در بخش میانردهها ارائه میدهند.
عملکرد وانپلاس نورد ۴: برآوردهکننده انتظارات
پردازنده: Snapdragon 7+ Gen 3
حافظه: حداکثر ۱۲ گیگابایت (LPDDR5X)
ذخیرهسازی: حداکثر ۵۱۲ گیگابایت (UFS 4.0)
وانپلاس نورد ۴ را با اولین تراشه سری Snapdragon 7 که قابلیتهای هوش مصنوعی درون دستگاه را دارد، تجهیز کرده است، که این قابلیتها قدرتبخش ویژگیهای هوش مصنوعی ذکر شده در گوشی هستند. شرکت برای این بررسی، پیکربندی ۸ گیگابایت + ۲۵۶ گیگابایت را به ما ارائه داد.
بررسی سامسونگ گلکسی F55 5G
با استفاده از تراشه پرچمدار در سری Snapdragon 7، وانپلاس نورد ۴ میتواند کارهای سنگین مانند ویرایش ویدئوی ۴K در InShot و صادرات آن به حافظه داخلی گوشی را به خوبی انجام دهد، یا فعالیتهای روزمره ساده مانند مرور وب در کروم، پیمایش در اینستاگرام و X (پیشتر توییتر) را انجام دهد.
این گوشی همچنین میتواند بازیهای با گرافیک بالا مانند Genshin Impact را بدون مشکل اجرا کند — این بازی به طور پیشفرض روی تنظیمات گرافیکی متوسط در این گوشی تنظیم شده بود، اما حتی هنگام بازی با تنظیمات بالاتر هم به خوبی اجرا میشود. پنل پشتی آلومینیومی بعد از حدود ۵ دقیقه بازی کمی گرم شد، اما حتی پس از یک ساعت بازی، هیچ لگ یا وقفهای مشاهده نشد.

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
وانپلاس نورد ۴ دارای صفحهنمایش ۶.۷۴ اینچی Full-HD+ (1240 × ۲۷۷۲ پیکسل) از نوع AMOLED با نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز و تراکم پیکسلی ۴۵۰ppi است و شرکت وانپلاس ادعا میکند که این گوشی از حداکثر روشنایی ۲۱۵۰ نیت پشتیبانی میکند. در استفاده روزمره، نمایشگر برای استفاده در فضای باز به اندازه کافی روشن است و در شب نیز به خوبی تاریک میشود.
بررسی نمایشگر وانپلاس نورد ۴
صفحهنمایش وانپلاس نورد ۴ برای استفاده در فضای باز، زمانی که روشنایی خودکار فعال است، به اندازه کافی روشن میشود.
مانند گوشی پرچمدار وانپلاس ۱۲ و دیگر گوشیهایی مانند ریلمی GT 6 (بررسی)، نورد ۴ نیز از ویژگی «ProXDR» برخوردار است که به طور خودکار روشنایی و کنتراست تصاویر را هنگام مشاهده روی گوشی تنظیم میکند. این ویژگی ممکن است کمی گیجکننده باشد، زیرا وقتی تصاویر را از طریق Quick Share یا به اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارید، نسخه اصلی عکسها نمایش داده میشود و آنچه در گوشی مشاهده میکنید، ممکن است برای دیگران بهصورت متفاوتی ظاهر شود. خوشبختانه، امکان غیرفعال کردن کامل آن از طریق برنامه Photos وجود دارد.
دوربینهای وانپلاس نورد ۴: عمدتاً قابل اعتماد
دوربین اصلی – ۵۰ مگاپیکسل (OIS، EIS)، با امکان فیلمبرداری تا کیفیت ۴K/60fps
دوربین فوق عریض – ۸ مگاپیکسل، تا کیفیت ۱۰۸۰p/30fps
دوربین سلفی – ۱۶ مگاپیکسل، تا کیفیت ۱۰۸۰p/30fps
هنگام عکاسی در طول روز با دوربین اصلی وانپلاس نورد ۴، تصاویر واضحی با جزئیات زیاد به دست میآورید که حتی هنگام بزرگنمایی روی تصاویر در گالری نیز کیفیت بالایی دارند. سنسور اصلی Sony LYT-600 از بزرگنمایی ۲ برابر درون سنسور پشتیبانی میکند و تصاویر گرفته شده در این فاصله کانونی نیز شفاف و دارای جزئیات کافی هستند.

دوربین فوق عریض وانپلاس نورد ۴ دارای سنسوری با وضوح پایینتر است که در طول روز تصاویر قابلقبولی ارائه میدهد، اما از نظر دقت رنگ با دوربین اصلی قابل مقایسه نیست و کمی اعوجاج در لبههای تصویر مشاهده میشود.
بررسی iQoo Z9x: تعریف دوبارهی ۵G مقرون به صرفه؟
در شرایط نور کم، هر دو دوربین اصلی و فوق عریض عملکرد خوبی در روشن کردن محیطهای تاریک دارند. با این حال، تفاوت زیادی در کیفیت تصویر بین این دو وجود دارد؛ دوربین اصلی تصاویر واضحتری ارائه میدهد، در حالی که در تصاویر گرفته شده با دوربین فوق عریض، جزئیات نرمتر به نظر میرسند. اپلیکیشن دوربین بهطور خودکار در محیطهای تاریک عکسهای با نوردهی طولانی میگیرد که حدود ۲ تا ۳ ثانیه برای ثبت تصویر زمان میبرد و امکان غیرفعال کردن این ویژگی وجود ندارد.


دوربین سلفی وانپلاس نورد ۴ میتواند تصاویر واضحی را در فضای باز و در محیطهای داخلی با نور کافی ثبت کند. در مکانهای کمنور کمی دچار مشکل میشود، اما باز هم جزئیات مناسبی را ثبت میکند. در سناریوهای بسیار تاریک، صفحهنمایش به عنوان فلاش عمل میکند و اگر به اندازهی کافی ثابت بمانید، نتایج قابل قبولی ارائه میدهد.
شما میتوانید ویدیوهایی با کیفیت حداکثر ۴K و ۶۰ فریم در ثانیه با دوربین اصلی ضبط کنید، اما باید توجه داشت که لرزشگیر تصویر در ویدیوها تنها در رزولوشن ۱۰۸۰p و ۶۰ فریم در ثانیه پشتیبانی میشود — حتی نمیتوانید رزولوشنهای ۱۰۸۰p و ۳۰ فریم یا کمتر را انتخاب کنید. هیچ پشتیبانی از لرزشگیر در دوربین فوق عریض یا دوربین سلفی وجود ندارد و هر دو ویدیوها را تا کیفیت ۱۰۸۰p و ۳۰ فریم در ثانیه ضبط میکنند.
باتری وانپلاس نورد ۴: قابل اعتماد
ظرفیت باتری – ۵۵۰۰ میلیآمپر ساعت (دو سلولی)
شارژ سیمی – ۱۰۰ وات سوپرووک
شارژر – ۱۰۰ وات (موجود در جعبه)
وانپلاس نورد ۴ با باتری ۵۵۰۰ میلیآمپر ساعتی کار میکند که استفادهی روزمرهی قابل اعتمادی را ارائه میدهد و تخلیهی باتری در حالت استندبای آن نیز بسیار کم است. من با یک بار شارژ حدود شش و نیم ساعت زمان استفاده از صفحهنمایش دریافت کردم و تلفن حدود یک و نیم روز دوام داشت تا نیاز به شارژ مجدد پیدا کرد. تخلیهی باتری در طول شب نیز بسیار کم است و سطح باتری گوشی در طی یک دورهی هشت ساعته تنها ۲ درصد کاهش مییابد.
بررسی وانپلاس نورد ۴: نتیجهگیری
با وجود چند نقطه ضعف، وانپلاس نورد ۴ ارزش بالایی برای یک گوشی هوشمند دارد. این گوشی عملکرد قابل اعتمادی در استفادهی روزمره، شارژ سریع باتری، دوربین اصلی خوب، و پشتیبانی ایدهآلی از بهروزرسانیهای نرمافزاری را ارائه میدهد. تنها نکات منفی آن، دوربین زاویهعریض با کیفیت نهچندان چشمگیر و برخی نرمافزارهای از پیش نصبشدهی ناخواسته است، که البته مورد دوم را میتوان با حذف یا غیرفعال کردن این برنامهها برطرف کرد.
در حالی که نورد ۴ قطعاً ارزش توجه را دارد، دیگر گوشیها در همین محدودهی قیمتی که ارزش خوبی نیز دارند، شامل ریلمی GT 6T و پوکو F6 هستند. هر دو این گوشیها عملکردی همرده با وانپلاس نورد ۴ ارائه میدهند، اما عملکرد دوربین پوکو F6، همانطور که در بررسی ما از این گوشی دیدیم، جای بهبود دارد.
بررسی پوکو F6: عملکرد عالی، دوربینهای متوسط
همچنین میتوانید به سامسونگ گلکسی A35 فکر کنید که اگرچه در معیارهای مصنوعی به سرعت نمیرسد، اما عملکرد خوبی در استفادهی روزمره دارد و چهار بهروزرسانی سیستمعامل اندروید دریافت میکند. اگر تمرکز اصلی شما بر عملکرد دوربین است، میتوانید به مدل قدیمیتر گوگل پیکسل ۷a نیز توجه کنید.