جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴

فیس‌بوک و اینستاگرام فناوری تشخیص چهره را برای امنیت کاربران به کار می‌گیرند

فیس‌بوک و اینستاگرام بار دیگر به استفاده از فناوری تشخیص چهره روی آورده‌اند تا یکی از مشکلاتشان یعنی تبلیغات فریب‌دهنده و جعل هویت سلبریتی‌ها را برطرف کنند. طبق یک پست جدید از شرکت مادرشان، متا، هدف اصلی این ابزار جدید متوقف کردن حساب‌های جعلی است که ادعای هویت افراد مشهور را دارند. این حساب‌ها معمولاً تبلیغات اسپم یا تلاش‌های فیشینگ هستند. حالا متا با استفاده از تشخیص چهره، این حساب‌ها را با حساب واقعی افراد مشهور مقایسه می‌کند تا جعل‌ها را شناسایی کند.

این سیستم نه‌تنها برای جلوگیری از جعل هویت سلبریتی‌ها در نظر گرفته شده، بلکه در تبلیغات هم به کار می‌رود. این فرآیند به‌صورت خودکار انجام می‌شود، همانند بسیاری از دیگر کارکردهای شبکه‌های اجتماعی.

یکی از دیگر کاربردهای این فناوری، بازگرداندن دسترسی به حساب‌های کاربری است. اگر کسی حساب فیس‌بوک یا اینستاگرام شما را هک کند یا شما رمز عبور خود را فراموش کنید، می‌توانید به جای ارسال مدارک رسمی، یک ویدئوی سلفی بارگذاری کنید. این ویدئو با استفاده از فناوری تشخیص چهره شما را با عکس‌های ذخیره‌شده‌تان مقایسه می‌کند.

در گذشته، فیس‌بوک از سیستمی برای برچسب‌گذاری خودکار کاربران در عکس‌ها و ویدئوها استفاده می‌کرد، اما به دلیل نگرانی‌های حریم خصوصی در سال ۲۰۲۱ این قابلیت را غیرفعال کرد. در حالی که این اجرای جدید فناوری تشخیص چهره هدفمندتر و محدودتر است، هنوز هم بسیاری از کاربران به شرکت متا اعتماد چندانی ندارند.

با وجود اینکه این فناوری ممکن است در جلوگیری از جعل هویت سلبریتی‌ها مؤثر باشد، شک و تردیدها درباره توانایی متا در کنترل مشکلات گسترده‌تر مثل سیل محتواهای تولید شده توسط هوش مصنوعی همچنان وجود دارد.

درباره نویسنده این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *